Areti
VIP μέλος
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
# 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
# 30 γρ. τζίντζερ
# 30 γρ. σκόρδο
# 5 γρ. λευκό πιπέρι σε σκόνη
# 20 γρ. χυμός λεμονιού
# αλάτι
για το μαρινάρισμα
# 80 γρ. πηχτό γιαούρτι
# 1 αυγό
# 60 γρ. τυρί παρμεζάνα
# 20 γρ. τζίντζερ
# 3 γρ. σκόνη από μοσχοκάρυδο και κάρδαμο
# 30 γρ. αλεύρι
# 30 γρ. κρέμα γάλακτος
# αλάτι
# βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου στη μέση. Προσθέτουμε τζίντζερ, σκόρδο, αλάτι, χυμό από λεμόνι και σκόνη από λευκό πιπέρι. Ρίχνουμε το αυγό σ' ένα μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε και την κρέμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο γκριλ και βάζουμε ένα δίσκο από κάτω, για να μαζεύουμε το ζωμό του. Ψήνουμε για 5 λεπτά. Το αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για ακόμη 3 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό. Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο σε πήλινο σκεύος για 10 λεπτά. Το αλείφουμε με βούτυρο και το ξαναψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Υλικά
# 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
# 30 γρ. τζίντζερ
# 30 γρ. σκόρδο
# 5 γρ. λευκό πιπέρι σε σκόνη
# 20 γρ. χυμός λεμονιού
# αλάτι
για το μαρινάρισμα
# 80 γρ. πηχτό γιαούρτι
# 1 αυγό
# 60 γρ. τυρί παρμεζάνα
# 20 γρ. τζίντζερ
# 3 γρ. σκόνη από μοσχοκάρυδο και κάρδαμο
# 30 γρ. αλεύρι
# 30 γρ. κρέμα γάλακτος
# αλάτι
# βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου στη μέση. Προσθέτουμε τζίντζερ, σκόρδο, αλάτι, χυμό από λεμόνι και σκόνη από λευκό πιπέρι. Ρίχνουμε το αυγό σ' ένα μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε και την κρέμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο γκριλ και βάζουμε ένα δίσκο από κάτω, για να μαζεύουμε το ζωμό του. Ψήνουμε για 5 λεπτά. Το αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για ακόμη 3 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό. Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο σε πήλινο σκεύος για 10 λεπτά. Το αλείφουμε με βούτυρο και το ξαναψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.