Υλικά
10 ροδάκινα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αμαρέτο (ή άλλο λικέρ)
παγωτό της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα
1. Πλένουμε τα ροδάκινα και τα βουτάμε για 30΄΄ σε νερό που βράζει. Μετά τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
2. Τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια μαχαιριού, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
3. Με το πινέλο αλείφουμε τα ροδάκινα με λιωμένο βούτυρο, τα ραντίζουμε με το λικέρ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 200οC για 25΄, έως ότου καραμελώσουν.
4. Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.
Πληροφορία
Καραμελώστε τα ροδάκινα και σερβίρετέ τα με μια μπάλα παγωτό ή, εναλλακτικά, με γιαούρτι και αμύγδαλα φιλέ. |
Last edited: