Areti
VIP μέλος
Ψάρι Μπιάνκο, Κερκυραϊκό!
Συστατικά
Ψάρι σε φέτες ( συναγρίδα, σφυρίδα ή κάτι σχετικό. Γίνεται και με ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο)Πατάτες σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλυτζάνι λάδι
Αλάτι, λευκό πιπέρι, ρίγανη, δεντρόλίβανο τριμμένο
Χυμό δύο λεμονιών
Οδηγίες
Σωτάρουμε τις πατάτες στο λάδι, προσθέτοντας το σκόρδο, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες, και προσθέτουμε το ψάρι.
Αφήνουμε να βράσει να μείνει με λίγο ζουμάκι και ρίχνουμε το χυμό. Αφήνουμε για λίγο να πήξει η σάλτσα του και σερβίρουμε συνοδεύοντας με λευκό κρασί.