Υλικά
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/4 κιλό τυρί φέτα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο
Εκτέλεση
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε τα πράσα ψιλοκομμένα
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηγούνι
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε τα πράσα και τα απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Από πάνω ρίχνετε τη φέτα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεχτικά
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πηρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/4 κιλό τυρί φέτα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο
Εκτέλεση
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε τα πράσα ψιλοκομμένα
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηγούνι
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε τα πράσα και τα απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Από πάνω ρίχνετε τη φέτα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεχτικά
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πηρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο