techne
Administrator
Θέλετε να εγκαταστήσετε το XAMPP και το WordPress – γνωστό και ως γνωστόν. εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά; Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλετε έναν ιστότοπο ανάπτυξης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές ή άλλους σκοπούς. Το XAMPP σάς επιτρέπει να εκτελείτε έναν ιστότοπο από τον δικό σας υπολογιστή. Και μόλις το ρυθμίσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα εγκατάσταση WordPress με λίγα μόνο κλικ.
Αλλά για να εγκαταστήσετε πραγματικά το XAMPP και το WordPress μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, επομένως μπορεί να χρειαστείτε ένα χέρι βοήθειας.
Σε αυτό το βήμα προς βήμα σεμινάριο, θα σας δείξω ακριβώς πώς να εγκαταστήσετε το XAMPP και να δημιουργήσετε έναν τοπικό ιστότοπο ανάπτυξης WordPress. Θα μοιραστώ επίσης ορισμένα κοινά σφάλματα XAMPP και συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε (αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό!).
Στο τέλος αυτού, θα έχετε το δικό σας τοπικό περιβάλλον δοκιμής WordPress που εκτελείται στα Windows.
Βήμα 1: Κατεβάστε και εγκαταστήστε το XAMPP στον υπολογιστή σας
Το πρώτο βήμα σας για να εγκαταστήσετε τοπικά το WordPress είναι να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού XAMPP. Μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης των Windows από το Apache Friends. Είναι ένα μεγάλο αρχείο, περίπου 110 MB, οπότε μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα λεπτό ανάλογα με τη σύνδεσή σας:
Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, εκτελέστε το αρχείο που κατεβάσατε για να εκκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης XAMPP. Εάν εκτελείτε λογισμικό προστασίας από ιούς, ενδέχεται να λάβετε μια προειδοποίηση όπως αυτή:
Απλώς κάντε κλικ στο Ναι-Yes για να συνεχίσετε. Ανάλογα με τη διαμόρφωση των Windows, ενδέχεται επίσης να λάβετε ένα μήνυμα σχετικά με τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC). Απλώς συνεχίστε και με Ναι. Μόλις ολοκληρώσετε θα δείτε την τυπική οθόνη του προγράμματος εγκατάστασης:
Απλώς κάντε κλικ στο Επόμενο-Next για να συνεχίσετε.
Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία θα εγκαταστήσετε. Για να εγκαταστήσετε το XAMPP και το WordPress, δεν χρειάζεστε όλα τα στοιχεία. Εκτός από τα απαραίτητα εξαρτήματα, το μόνο που χρειάζεστε είναι:
- MySQL
- PHPMyAdmin
Ωστόσο, μερικά από τα άλλα συστατικά μπορεί να είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να στείλετε/εντοπίσετε σφάλματα συναλλαγών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε τα στοιχεία που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Εξαρτάται εντελώς από εσάς, όμως.
Και πάλι, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά. Καταργήστε την επιλογή όλων των άλλων και κάντε κλικ στο Επόμενο-Next.
Τώρα μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον φάκελο θα εγκαταστήσετε το XAMPP. Το αφήνω πάντα ως προεπιλογή:
Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα που προτιμάτε.
Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα που σας ζητά να εγκαταστήσετε το Bitnami για το XAMPP. Δεν το χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε το XAMPP και το WordPress, οπότε μη διστάσετε να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου. Εάν το αφήσετε ενεργοποιημένο, απλοποιεί ελαφρώς τη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress, αλλά θα καλύψω πώς λειτουργεί χωρίς το Bitnami.
Μόλις κάνετε κλικ στο Επόμενο-Next, είστε έτοιμοι να εκτελέσετε την εγκατάσταση:
Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά:
Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να εκκινήσετε τον πίνακα ελέγχου για να ξεκινήσετε να εργάζεστε με το XAMPP:
Βήμα 2: Ξεκινήστε τις ενότητες και δοκιμάστε τον διακομιστή σας
Για να εγκαταστήσετε σωστά το XAMPP και το WordPress, θα χρειαστεί να εκτελέσετε δύο ενότητες:
- Apache
- MySQL
Μπορείτε να ξεκινήσετε και τις δύο μονάδες από τον πίνακα ελέγχου XAMPP:
Μόλις τα εκκινήσετε, θα δείτε την κατάστασή τους να γίνεται πράσινη:
Και τώρα θα πρέπει να μπορείτε να ελέγξετε ότι ο τοπικός σας διακομιστής λειτουργεί μεταβαίνοντας στη διεύθυνση http://localhost/ στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας:
Εάν όλα πήγαν καλά, τώρα έχετε έναν λειτουργικό διακομιστή XAMPP στον υπολογιστή! Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το WordPress. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία έναν ιστότοπο WordPress στο XAMPP.
Βήμα 3: Προσθέστε τα αρχεία WordPress
Εάν έχετε εγκαταστήσει ποτέ μη αυτόματα το WordPress, η υπόλοιπη διαδικασία θα πρέπει να είναι αρκετά οικεία. Αρχικά, πρέπει να μεταβείτε στο wordpress.org και να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress.
Στη συνέχεια, στα Windows, μεταβείτε στο φάκελο όπου εγκαταστήσατε το XAMPP. Για μένα, αυτό είναι το C://xampp. Κάτι παρόμοιο θα έπρεπε να είναι και για σένα. Στη συνέχεια, σε αυτόν τον φάκελο, βρείτε τον υποφάκελο htdocs:
Στο htdocs, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο για τον ιστότοπο δοκιμής σας. Αυτό το όνομα φακέλου θα γίνει το δευτερεύον όνομα που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσετε τον φάκελο testsite, θα αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας μεταβαίνοντας στη διεύθυνση .
Μόλις δημιουργήσετε τον φάκελο, εξαγάγετε σε αυτόν το αρχείο WordPress.zip που κατεβάσατε από το wordpress.org:
Βήμα 4: Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων για το WordPress
Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων MySQL για την εγκατάσταση του WordPress. Για να το κάνετε αυτό, εκκινήστε το PHPMyAdmin από τον πίνακα ελέγχου XAMPP:
Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Βάσεις δεδομένων-Databases στο επάνω μέρος:
Και εισαγάγετε ένα όνομα για τη βάση δεδομένων σας και κάντε κλικ στο Δημιουργία-Create. Το όνομά μπορεί να είναι οτιδήποτε – απλώς θυμηθείτε το γιατί θα το χρειαστείτε για το επόμενο βήμα:
Σε αντίθεση με την εγκατάσταση του WordPress σε έναν ζωντανό διακομιστή ιστού, όταν εγκαθιστάτε το XAMPP και το WordPress, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δημιουργία ενός χρήστη βάσης δεδομένων.
Βήμα 5: Εγκαταστήστε το WordPress τοπικά μέσω του προγράμματος εγκατάστασης στην οθόνη
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο δοκιμής σας, θα πρέπει να δείτε το κανονικό πρόγραμμα εγκατάστασης του WordPress. Θυμηθείτε, ο ιστότοπος δοκιμής σας είναι απλώς :
Το μόνο βήμα όπου αυτή η διαδικασία θα διαφέρει από μια κανονική εγκατάσταση είναι οι λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων. Όταν φτάσετε στα στοιχεία της βάσης δεδομένων, καταχωρίστε τα ως εξής:
Όνομα βάσης δεδομένων = Όνομα της βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε στο PHPMyAdmin root
Όνομα χρήστη = "root"
Κωδικός πρόσβασης = αφήστε κενό
Στη συνέχεια, ολοκληρώστε την υπόλοιπη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress.
Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα δείτε την ολοκαίνουργια εγκατάσταση του WordPress να εκτελείται τέλεια στον τοπικό σας κεντρικό υπολογιστή:
Αντιμετώπιση προβλημάτων κοινών σφαλμάτων XAMPP
Εάν ακολουθήσατε τον παραπάνω οδηγό μας για το XAMPP, ελπίζουμε να είστε έτοιμοι και να λειτουργήσετε χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα σφάλματα XAMPP που απαιτούν αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διόρθωση κοινών σφαλμάτων XAMPP…
XAMPP Μέγιστος χρόνος εκτέλεσης PHP Σφάλμα υπέρβασης
Το σφάλμα Maximum Execution Time είναι ένα πολύ κοινό ζήτημα στις εγκαταστάσεις του WordPress που έχετε δημιουργήσει με το XAMPP.
Ευτυχώς, μπορείτε συνήθως να το διορθώσετε απλώς με την επεξεργασία μιας γραμμής σε ένα από τα αρχεία διαμόρφωσης XAMPP.
Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου XAMPP και κάντε κλικ στο κουμπί Config δίπλα στο Apache. Στην αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε την επιλογή για PHP (php.ini):
Αυτό θα πρέπει να ανοίξει το αρχείο php.ini στον επεξεργαστή κειμένου.
Στο αρχείο, αναζητήστε την ακόλουθη γραμμή:
max_execution_time
Θα πρέπει να δείτε κάτι σαν max_execution_time=120.
Για να διορθώσετε το σφάλμα XAMPP Maximum PHP Execution Time Exceeded, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αυξήσετε την τιμή του αριθμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το διπλασιάσετε στο 240.
XAMPP Μέγιστο μέγεθος αρχείου Σφάλμα υπέρβασης
Το σφάλμα Maximum File Size είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα που μπορεί να δείτε όταν προσπαθείτε να ανεβάσετε αρχεία στον τοπικό ιστότοπο WordPress που δημιουργήσατε με το XAMPP.
Ευτυχώς, είναι εύκολο να διορθωθεί. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το διορθώσετε από το ίδιο ακριβώς σημείο όπου διορθώθηκε το προηγούμενο σφάλμα – το αρχείο php.ini.
Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το αρχείο php.ini (μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα στην προηγούμενη ενότητα).
Στη συνέχεια, αναζητήστε την ακόλουθη γραμμή:
upload_max_filesize
Μπορεί να δείτε κάτι σαν upload_max_filesize=40M.
Για να αυξήσετε το όριο μεταφόρτωσης και να διορθώσετε το σφάλμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αυξήσετε τον αριθμό. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να το κάνετε upload_max_filesize=80M.
Ενώ επεξεργάζεστε το αρχείο php.ini, θα πρέπει επίσης να κάνετε την ίδια αλλαγή στον αριθμό post_max_size.
Σφάλμα 403 – Σφάλμα απαγορευμένης πρόσβασης XAMPP
Ένα άλλο κοινό μήνυμα σφάλματος είναι το σφάλμα απαγορευμένης πρόσβασης XAMPP, το οποίο συνήθως εμφανίζεται ως σφάλμα 403 όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας με το phpMyAdmin (ή μερικές φορές άλλες σελίδες).
Συνήθως, αυτό συμβαίνει λόγω εσφαλμένης ρύθμισης παραμέτρων σε ένα από τα αρχεία διαμόρφωσης XAMPP.
Για να το διορθώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Config δίπλα στο Apache στον Πίνακα Ελέγχου XAMPP. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε το αρχείο httpd-xampp.conf, το οποίο θα πρέπει να το ανοίξει αυτόματα στον επεξεργαστή κειμένου.
Αναζητήστε μια γραμμή κώδικα που ξεκινά με Alias /phpmyadmin.
Μέσα σε αυτό το μπλοκ κώδικα, θα πρέπει να δείτε μια γραμμή που λέει Require local. Αλλάξτε αυτήν τη γραμμή σε Require all granted.
Αυτό θα διορθώσει το σφάλμα απαγορευμένης πρόσβασης στη βάση δεδομένων XAMPP και θα σας δώσει πρόσβαση στο phpMyAdmin.