Αρχικά βάζουμε τα λουλούδια στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα... μέχρι να τα τοποθετήσουμε στο βάζο.
Έπειτα, μέσα σε μια λεκάνη με νερό, κόβουμε λοξά τα στελέχη τους, φροντίζοντας να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Με αυτόν τον τρόπο η ανθοδέσμη μας δείχνει πιο φυσική.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο βάζο με το νερό 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη, η οποία εξασφαλίζει στα λουλούδια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι, το οποίο βοηθάει να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί και δυσοσμίες.
Κόβουμε τα κάτω φύλλα, για να μην έρθουν σε επαφή με το νερό και σαπίσουν.
Μετά από 2-3 ημέρες κόβουμε πάλι το κάτω μέρος των στελεχών, 2-3 εκατοστά πάνω από την παλιά τομή, και αλλάζουμε το νερό.