
Υλικά
1 μεγάλη αραβική πίτα
50 γρ. σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη (για να γλιτώσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μπορούμε να πάρουμε «σταγόνες» σοκολάτας που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 γεμάτη κουτ. σούπας μαρμελάδας της αρεσκείας μας
Εκτελεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Αλείφουμε την αραβική πίτα σε όλη την επιφάνειά της με το βούτυρο και στη συνέχεια με τη μαρμελάδα. Σκορπάμε τα κομματάκια ή τις σταγόνες της σοκολάτας και ψήνουμε για πάρα πολύ λίγο (περίπου 45΄΄- 1 λεπτό), ίσα να ζεσταθεί η σοκολάτα γιατί αλλιώς καίγεται και καταστρέφεται. Τη βγάζουμε αμέσως και με τη ράχη ενός κουταλιού περνάμε τα κομματάκια της σοκολάτας, τα οποία έτσι θα λιώσουν και θα αναμειχθούν με το λιωμένο βούτυρο και τη ζεστή μαρμελάδα . Κόβουμε στα τέσσερα ή σε περισσότερα κομμάτια, προτιμότερο με ένα ψαλίδι , και σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε την πίτσα ως εξής:
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Ο συνδυασμός σοκολάτα-κανέλα θυμίζει πολύ την καριόκα.
Με κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια ή αμύγδαλο φιλέ.
Με ζάχαρη αρωματισμένη
Με ό,τι άλλο μας φωτίσει η φαντασία μας και το τροφοντούλαπό μας.