πιτσα με κρεμαα και μπανανα
υλικα για τη ζυμη:
150 γρ. αλεύρι σκληρό
25 γρ. βούτυρο λιωμένο
70 γρ. χλιαρό νερό
7 γρ. μαγιά μπύρας φρέσκια
15 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
για τη γεμιση:
350 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγού
40 γρ. κορν φλάουερ
80 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. μπανάνες τεμαχισμένες σε ροδέλες
εκτελεση:
για τη ζυμη:
σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό (να μην καίει) μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας. σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της, για περίπου μισή ώρα.
για τη γεμιση:
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε. το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. συνεχίζουμε το ανακάτεμα. μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας. σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. την χτυπάμε ξανά με σύρμα να μαλακώσει.
πωσ φτιαχνουμε την πιτσα:
σε μία λαμαρίνα του φούρνου ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της την κρέμα αφήνοντάς την ακάλυπτη 1 εκ. περιφερειακά και σκορπίζουμε τις μπανάνες πάνω από αυτήν. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο - 200οc για 30 λεπτά. σερβίρεται χλιαρή. προαιρετικά, σκορπίζουμε και πέρλες σοκολάτας.