Ροή

Πίτα πατάτας

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Πίτα πατάτας.jpg


Υλικα

5 πατάτες , περίπου 1 κιλό
60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 φέτες ζαμπόν
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 αυγά μόνο τους κρόκους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νέρο τόσο ώστε να σκεπαστούν.
Προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώστε να βράσουν οι πατάτες μας για περίπου 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα και τη βάση μιας φόρμας για τάρτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 15γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4 ? 5 σε μέτρια θερμοκρασία, να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα από τη φωτιά και κρατάμε το μείγμα στην άκρη

Ετοιμάζοντας την πίτα μας

Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μύλο λαχανικών σε λεπτό κόπτη ώστε να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τους κρόκους των αβγών έναν έναν. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στο μείγμα της πατάτας τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πιτα μας.Σερβίρουμε ζεστή.
 
Top Bottom