Πικάντικο Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας
Υλικά
1 ½ κιλό περίπου κοτόπουλο σε μερίδες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κομμάτι 5-6 εκατοστά τζίντζερ με το φλούδι, κομμένο σε 8 μέρη
4 κουταλιές σούπας γλυκιά σόγια σος
1 φλυτζάνι του τσαγιού κόκα κόλα
1 αστέρι γλυκάνισο(ή 4 σπόρους)
3 ?φασολάκια? κάρδαμο
2 ξύλα κανέλα
2 γαρύφαλλο
Ως συνοδευτικό βρασμένο πλιγούρι με ξερά βερίκοκα και χουρμάδες χωρίς κουκούτσι.
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τζίντζερ,τη σόγια σος και την κόκα κόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γλυκάνισο, το κάρδαμο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και νερό τόσο, όσο να σκεπάσει το κρέας.
Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο 35-40 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό. Αν όμως είναι νερουλή, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πλιγούρι περιχύνοντας το τη σάλτσα.
Υλικά
1 ½ κιλό περίπου κοτόπουλο σε μερίδες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κομμάτι 5-6 εκατοστά τζίντζερ με το φλούδι, κομμένο σε 8 μέρη
4 κουταλιές σούπας γλυκιά σόγια σος
1 φλυτζάνι του τσαγιού κόκα κόλα
1 αστέρι γλυκάνισο(ή 4 σπόρους)
3 ?φασολάκια? κάρδαμο
2 ξύλα κανέλα
2 γαρύφαλλο
Ως συνοδευτικό βρασμένο πλιγούρι με ξερά βερίκοκα και χουρμάδες χωρίς κουκούτσι.
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τζίντζερ,τη σόγια σος και την κόκα κόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γλυκάνισο, το κάρδαμο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και νερό τόσο, όσο να σκεπάσει το κρέας.
Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο 35-40 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό. Αν όμως είναι νερουλή, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πλιγούρι περιχύνοντας το τη σάλτσα.