Areti
VIP μέλος
Πικάντικη χορτόπιτα Μυκόνου
Υλικά
Για τη γέμιση
500 γραμ.μυρώνεια και καυκαλίθρες
500 γραμ.σπανάκι
250 γραμ.κρεμμυδάκια φρέσκα άνηθο, μάραθο
250 γραμ.κοπανιστή Μυκόνου
300 γραμ.λάδι
250 γραμ.σύγλινο, χοιρινό παστό Μυκόνου
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
πιπέρι, αλάτι
Για τη γέμιση
500 γραμ.μυρώνεια και καυκαλίθρες
500 γραμ.σπανάκι
250 γραμ.κρεμμυδάκια φρέσκα άνηθο, μάραθο
250 γραμ.κοπανιστή Μυκόνου
300 γραμ.λάδι
250 γραμ.σύγλινο, χοιρινό παστό Μυκόνου
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
πιπέρι, αλάτι
Για το φύλλο
4 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. λάδι
λίγο αλάτι
μισό λεμόνι χυμό και ξύσμα
4 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. λάδι
λίγο αλάτι
μισό λεμόνι χυμό και ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε ψιλά τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.
Τρίβουμε τα χόρτα με λίγο αλάτι και τα στίβουμε.
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι, προσθέτουμε τα χόρτα, πιπέρι, αλάτι, κοπανιστή, σύγλινο, και τον τραχανά ανακατεύοντας τα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του φύλλο και ζυμώνουμε ώστε ναι γίνουν μια ζύμη, την οποία ανοίγουμε σε 4 φύλλα.
Τοποθετούμε τα 2 πρώτα σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, ρίχνουμε πάνω τους την γέμιση, σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα, λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζουμε σε κομμάτια, την ψήνουμε σε σιγανό φούρνο για 75 λεπτά.