Υλικά
250 γραμμ. πιπεριές μικρές (μικρά κέρατα)
Ξίδι λευκό (όσο χρειάζεται, περίπου 2 φλιτζάνια)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. χρωματιστά πιπέρια ολόκληρα
1 βάζο αποστειρωμένο του 1/2 λίτρου
Διαλέγουμε μικρές πιπερίτσες. Τις πλένουμε πολύ καλά. Με κοφτερό μαχαίρι τις χαράζουμε τρυπώντας τες ελαφρά σε 2-3 σημεία την καθεμία.
Τις τοποθετούμε σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτουμε το αλάτι και καλύπτουμε τις πιπερίτσες με το ξίδι. Πρέπει να καλύπτονται τελείως. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα πιπέρια. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σφραγίζουμε καλά το βάζο και αφήνουμε το τουρσί να «ψηθεί» για τρεις εβδομάδες. Μετά μπορούμε να το καταναλώσουμε.