Υλικά
-10 κιλά μηλά φιρίκια
-1 κούπα στάχτη
-Νερό
Εκτέλεση
-Πλένω πολύ καλά τα μήλα και τα κόβω στη μέση. Προσοχή δεν βγάζω τα κουκούτσια, ούτε την φλούδα.
-Στη συνέχεια τα βράζω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
-Κατά τη διάρκεια του βρασίματος βάζω στη κατσαρόλα ένα τούλι, καλά σφιγμένο με μία κούπα στάχτη μέσα.
-Όταν λιώσουν, σουρώνω πολύ καλά το μείγμα σε ένα τούλι.
-Τέλος, βράζουμε το υγρό που μένει μέχρι να δέσει. Το πετιμέζι διατηρείται για χρόνια σε στεγνό, δροσερό μέρος.
-10 κιλά μηλά φιρίκια
-1 κούπα στάχτη
-Νερό
Εκτέλεση
-Πλένω πολύ καλά τα μήλα και τα κόβω στη μέση. Προσοχή δεν βγάζω τα κουκούτσια, ούτε την φλούδα.
-Στη συνέχεια τα βράζω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
-Κατά τη διάρκεια του βρασίματος βάζω στη κατσαρόλα ένα τούλι, καλά σφιγμένο με μία κούπα στάχτη μέσα.
-Όταν λιώσουν, σουρώνω πολύ καλά το μείγμα σε ένα τούλι.
-Τέλος, βράζουμε το υγρό που μένει μέχρι να δέσει. Το πετιμέζι διατηρείται για χρόνια σε στεγνό, δροσερό μέρος.