Πέστροφα ψητή με πατατοσαλάτα
Υλικά
4 πέστροφες καθαρισμένες
600 γρ. πατάτες
250 γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα horseradish(αγριοράπανο)
2 κουταλιες της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και ενώ είναι ακόμα ζεστές τις πατάμε με ένα πηρούνι.
Τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τον άνηθο, τη σάλτσα αγριοράπανου και το χυμό του λεμονιού.
Χαράζουμε τις πέστροφες με ένα μαχαίρι και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνουμε, τις τοποθετούμε σε χαρτί φούρνου, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
Σερβίρουμε τις πέστροφες με την πατατοσαλάτα και φέτες λεμονιού.
Υλικά
4 πέστροφες καθαρισμένες
600 γρ. πατάτες
250 γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα horseradish(αγριοράπανο)
2 κουταλιες της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και ενώ είναι ακόμα ζεστές τις πατάμε με ένα πηρούνι.
Τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τον άνηθο, τη σάλτσα αγριοράπανου και το χυμό του λεμονιού.
Χαράζουμε τις πέστροφες με ένα μαχαίρι και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνουμε, τις τοποθετούμε σε χαρτί φούρνου, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
Σερβίρουμε τις πέστροφες με την πατατοσαλάτα και φέτες λεμονιού.