Areti
VIP μέλος
ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
ΥΛΙΚΑ
1/3 κούπας λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, σε δοντάκια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές κάππαρη
10 μαύρες ελιές, σε ρόδες
10 πράσινες ελιές, σε ρόδες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
4 φιλέτα πέρκας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε την ντομάτα, την κέτσαπ, την κάππαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και βράστε δυνατά 1'-2', να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέστε και ανακατέψτε το μαϊντανό και το δυόσμο και κατεβάστε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα της πέρκας και αραδιάστε τα σε πυράντοχο σκεύος. Περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 30' ή ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να δέσει η σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
1/3 κούπας λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, σε δοντάκια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές κάππαρη
10 μαύρες ελιές, σε ρόδες
10 πράσινες ελιές, σε ρόδες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
4 φιλέτα πέρκας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε την ντομάτα, την κέτσαπ, την κάππαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και βράστε δυνατά 1'-2', να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέστε και ανακατέψτε το μαϊντανό και το δυόσμο και κατεβάστε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα της πέρκας και αραδιάστε τα σε πυράντοχο σκεύος. Περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 30' ή ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να δέσει η σάλτσα.