Ροή

Παξιμάδια Ζακύνθου

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Παξιμάδια Ζακύνθου


Υλικά:

8-κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ?-κούπας ζάχαρη
1-κούπα του τσαγιού λάδι
1-κούπα τσαγιού κρασί λευκό ή κόκκινο

3-κουταλάκια μπέικιν (baking powder)

1- κουταλάκι σόδα

1-φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1-κουταλάκι κανελογαρίφαλα, σκόνη

1-κουταλάκι γλυκάνισο σπόρους
1-κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές (ή και τις 2)



Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά. Πρώτα τα υγρά, μετά τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το γλυκάνισο τη σόδα, το μπέικιν με το αλεύρι. Ζυμώνετε να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε αλεύρι αν χρειαστεί, έτσι ώστε να έχετε μια ζύμη σαν των κουλουριών, να πλάθεται δηλαδή χωρίς να κολλάει.
Πλάθετε μεγάλα μακρόστενα κουλούρια (σα φραντζόλα, τα τοποθετείτε σε ταψί με αντί-κολλητικό χαρτί (ή αλλιώς ταψί της τεμπέλας) και το χαράζετε σε στενόμακρα κομμάτια χωρίς να αποκολληθούν το ένα από το άλλο, πριν ψηθεί. Μπορείτε να βάλετε και σουσάμι από πάνω.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c βαθμούς για 50-60 λεπτά, ανάλογα πόσο σκληρά τα θέλετε.
Αφού περάσει μισή ώρα ψησίματος (και παραπάνω) τα βγάζετε και τα ξανά χαράζετε μέχρι κάτω, να αποκολληθούνε το ένα από το άλλο. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Την ώρα που τα θα τα βγάλετε, αν τα θέλετε πιο σκληρά ή αν σας φαίνονται άψητα, τα "ξαπλώνετε" στο πλάι και τα ψήνετε λίγο ακόμα.
 
Top Bottom