Areti
VIP μέλος
Παξιμαδάκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας
Υλικά
* 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
* 1 κ.γ. σόδα
* 1 κ.γ. κανέλα (τριμμένη)
* 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (τριμμένο)
* 1 ποτήρι σταφίδες
* 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
* Βάζουμε σε μπωλ το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
* Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιο, τη σόδα και τα κανελλογαρύφαλλα και ανακατεύουμε
* Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα
* Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη και ομοιογενή
* Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και την πλάθουμε σε μακρόστενα καρβέλια τα οποία χαράζουμε βαθιά σε φέτες (χωρίς να τα διαχωρίσουμε τελείως)
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά
* Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και διαχωρίζουμε τα παξιμάδια απλώνοντας τα στο ταψί πια (αν δεν σας φτάσει το ταψί μπορείτε να λαδώσετε ένα ακόμα και να βάλετε και τα δυο ταψιά στο φούρνο αρκεί να ψήνετε στον αέρα)
* Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα
* Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο αεροστεγές.
Υλικά
* 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
* 1 κ.γ. σόδα
* 1 κ.γ. κανέλα (τριμμένη)
* 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (τριμμένο)
* 1 ποτήρι σταφίδες
* 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
* Βάζουμε σε μπωλ το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
* Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιο, τη σόδα και τα κανελλογαρύφαλλα και ανακατεύουμε
* Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα
* Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη και ομοιογενή
* Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και την πλάθουμε σε μακρόστενα καρβέλια τα οποία χαράζουμε βαθιά σε φέτες (χωρίς να τα διαχωρίσουμε τελείως)
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά
* Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και διαχωρίζουμε τα παξιμάδια απλώνοντας τα στο ταψί πια (αν δεν σας φτάσει το ταψί μπορείτε να λαδώσετε ένα ακόμα και να βάλετε και τα δυο ταψιά στο φούρνο αρκεί να ψήνετε στον αέρα)
* Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα
* Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο αεροστεγές.