Υλικά:Για την σαλάτα:
1kg μικρές κόκκινες πατάτες, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν
300γρ. κίτρινα κολοκυθάκια (ή πράσινα), κομμένα κατά μήκος σε χοντρές φέτες
Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντρεσινγκ:
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι ξιδάτο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά. Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά τις φέτες από κολοκύθι με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια στο γκριλ για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφού τις αφαιρέσουμε από το γκριλ απλώνουμε τις φέτες σε μία πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες τις τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε αρκετό νερό για να τις καλύψουν. Αφήνουμε να βράσουν για 18-20 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακές και στραγγίζουμε. Κόβουμε σε τέταρτα τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν προσθέτουμε στην σαλατιέρα και τα κολοκυθάκια.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την σάλτσα στην σαλατιέρα με τις πατάτες και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε την σαλατιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.