Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
300γρ τυρί τριμμένο
3 αβγά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μυρώνια
1κ.τ.σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε, σουρώνουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμα καυτές τις χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα να γίνουν πουρές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Πλάθουμε
κεφτέδες με τα χέρια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνοδεύουμε με κατίκι.
1 κιλό πατάτες
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
300γρ τυρί τριμμένο
3 αβγά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μυρώνια
1κ.τ.σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε, σουρώνουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμα καυτές τις χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα να γίνουν πουρές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Πλάθουμε
κεφτέδες με τα χέρια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνοδεύουμε με κατίκι.