Ροή

Πατάτες ογκατέν με σελινόριζα και μετσοβόνε

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Πατάτες ογκατέν με σελινόριζα και μετσοβόνε


86223.jpg


Υλικά (για 6-8 άτο?α)
2-3 ?εγάλες πατάτες καθαρισ?ένες και κο??ένες σε φέτες
1 σελινόριζα καθαρισ?ένη και κο??ένη σε φέτες
1 φλιτζ. κρέ?α γάλακτος ?ε χα?ηλά λιπαρά
1 φλιτζ. γάλα φρέσκο ?ε χα?ηλά λιπαρά
2 φλιτζ. ?ετσοβόνε τρι??ένο
2-3 κ.τ.σ. καρύδι χοντροκο??ένο
1 κ.τ.γ. βούτυρο ανακατε?ένο ?ε 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζ. χοντροκοπανισ?ένο κρίθινο παξι?άδι
αλάτι, πιπέρι

Ετοι?ασία
1. Σε ?ια ?εγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ?ισό λίτρο νερό, ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και το φύλλο της δάφνης. Μόλις βράσει, προσθέτετε τις πατάτες και τις βράζετε για 10 λεπτά. Τις τραβάτε ?ε τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τις φέτες της σελινόριζας για 6 λεπτά. Τις τραβάτε και τις αφήνετε στην άκρη επίσης.
2. Παίρνετε ένα πυρέξ και το αλείφετε ελαφριά ?ε το ?είγ?α βουτύρου και ελαιόλαδου. Απλώνετε ένα στρώ?α πατάτες, πασπαλίζετε ?ε λίγο ?ετσοβόνε και στρώνετε ?ερικές φέτες σελινόριζα. Συνεχίζετε απλώνοντας εναλλάξ τη σελινόριζα και τις πατάτες.
3. Σε ένα ?πολ χτυπάτε το γάλα ?ε την κρέ?α γάλακτος και δύο κουταλιές της σούπας ?ετσοβόνε και περιχύνετε τα λαχανικά.
4. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ?είγ?α βουτύρου και ελαιόλαδου. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το παξι?άδι και το καρύδι, πασπαλίζετε ?ε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Απλώνετε στο ταψί ?ε το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180 βαθ?ούς για 30-40 λεπτά ?έχρι να σχη?ατιστεί ?ια ροδόξανθη κρούστα
.
 
Top Bottom