Υλικά:
3-4 μετριες πατάτες
1 μετριο κρεμμύδι
1 καρότο
4-5 σύκα ξερά μουλιασμένα σε νερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μήλο
1 φλυτζανι του καφε κοκκινο κρασι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
μπόλικο φασκόμηλο
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανός
θυμάρι
κανέλα
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες καλά όπως είναι με την φλούδα και τις κόβουμε. Κάνουμε το ίδιο και για το μήλο. Καθαρίζουμε και το καρότο και το κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε και κόβουμε και το κρεμμύδι σε κομμάτια όπως στην ντοματοσαλάτα και το σκόρδο σε λωρίδες.
Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε και λίγο νερό.
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε να ψηθούν στους 220 βαθμούς πάνω κάτω για καμιά ωρίτσα ώσπου να γίνουν. Κατα καιρούς τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό.