Υλικά (για 4 ? 6 άτομα):
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
200γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
250ml κρέμα γάλακτος
250ml γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα, τη μισή ποσότητα τυριού και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.