Υλικά
14 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια αμμωνία
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 βιτάμ μεγάλο
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
Ροδόνερο
Αλοίφουμε με βούτυρο το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ 4 αυγά με 3 φλιτζάνια ζάχαρη. Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε στο μίγμα 1 μεγάλο πακέτο βιτάμ, 1 φλιτζάνι γάλα και 3 κουταλάκια αμμωνία με αυτή τη σειρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε 14 φλιτζάνια αλεύρι σταδιακά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι πλέον και όχι με μιξερ μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Κατά βάση τα πασχαλινά κουλουράκια είνια στο μέγεθος μιας παλάμης στρογγυλά με μια τρύπα στη μέση (σαν μηδενικό αλλά στρογγυλο). Εαν τα θέλετε πιο γλυκά αφού τα ψήσετε για 20 με 30 λεπτά μπορείτε να τα γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη αφού πρώτα τα αλοίψετε με ένα πινέλο με ροδόνερο ή βανίλια αραιωμένη σε νερό για άρωμα και για να στερεωθεί η άχνη ζάχαρη.
14 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια αμμωνία
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 βιτάμ μεγάλο
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
Ροδόνερο
Αλοίφουμε με βούτυρο το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ 4 αυγά με 3 φλιτζάνια ζάχαρη. Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε στο μίγμα 1 μεγάλο πακέτο βιτάμ, 1 φλιτζάνι γάλα και 3 κουταλάκια αμμωνία με αυτή τη σειρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε 14 φλιτζάνια αλεύρι σταδιακά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι πλέον και όχι με μιξερ μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Κατά βάση τα πασχαλινά κουλουράκια είνια στο μέγεθος μιας παλάμης στρογγυλά με μια τρύπα στη μέση (σαν μηδενικό αλλά στρογγυλο). Εαν τα θέλετε πιο γλυκά αφού τα ψήσετε για 20 με 30 λεπτά μπορείτε να τα γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη αφού πρώτα τα αλοίψετε με ένα πινέλο με ροδόνερο ή βανίλια αραιωμένη σε νερό για άρωμα και για να στερεωθεί η άχνη ζάχαρη.