Υλικά
400 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους
18 γρ. αμμωνία
1 βανίλια άρωμα
2 αυγά
290 γρ. γάλα εβαπορέ χλιαρό
ξύσμα πορτοκαλιού
1200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο λειωμένο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο,αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια. Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης. Ψήνουμε στους 220 C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε αεροστεγή σκεύη.
400 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους
18 γρ. αμμωνία
1 βανίλια άρωμα
2 αυγά
290 γρ. γάλα εβαπορέ χλιαρό
ξύσμα πορτοκαλιού
1200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο λειωμένο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο,αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια. Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης. Ψήνουμε στους 220 C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε αεροστεγή σκεύη.