Ροή

Πάπια με πορτοκάλια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Πάπια με πορτοκάλια


1337.jpg


Ιδανικό πιάτο για ιδιαίτερες περιπτώσεις. Εύκολο, υψηλών γευστικών απαιτήσεων θα εντυπωσιάσει από κάθε άποψη τους συνδαιτημόνες σας. Η πάπια, ένα κατεξοχήν παχύ πουλί, αποενοχοποιήθηκε για το έξτρα λίπος της τα τελευταία χρόνια, αφού βρέθηκε ότι το συγκεκριμένο λίπος είναι πολύ- πολύ υγιεινό!!! Απολαύστε την λοιπόν άφοβα!

ΥΛΙΚΑ:
Για 4 άτομα.
1 πάπια 2 κιλά περίπου
3 πορτοκάλια
2 μήλα
½ φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
10γρ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
θυμάρι ξερό
1 φύλλο δάφνης
½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζωμό κότας ή σκετό νερό
λίγο κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύντε και καθαρίστε την πάπια. Πασπαλίστε την εξωτερικά και εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και τα μήλα και κόψτε τα σε κομματάκια. Μαζί με το φύλλο δάφνης παραγεμίστε την πάπια με τα κομμάτια των φρούτων. Τοποθετήστε την πάπια με το στήθος προς τα κάτω σε ένα ταψί και από πάνω της σκορπίστε το βούτυρο σε κομματάκια. Ψήστε την στους 180oC για περίπου 1 ½ ώρα. Στα μισά του χρόνου προσθέστε μέρος από το ζωμό και το κρασί.
Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, γυρίστε την πάπια και αφήστε την για λίγο να ξεροψηθεί, περιχύνοντάς την κατά διαστήματα με το ζωμό που υπάρχει στο ταψί.
Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βάλτε το ζωμό από το ταψί σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο κρασί, το ζωμό και το χυμό πορτοκάλι. Δέστε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουερ.
Tip: - Σερβίρετε την πάπια σε μία πιατέλα με φέτες πορτοκάλι και τη σάλτσα δίπλα σε μία σαλτσιέρα.
- Τα μήλα και τα πορτοκάλια μην τα σνομπάρετε καθόλου!!! Είναι τα πιο νόστιμα, γι? αυτό μην ξεχάσετε να τα σερβίρετε κι αυτά.
- Το ψήσιμο της πάπιας με το στήθος προς τα κάτω εξασφαλίζει ότι η πάπια δεν θα «στεγνώσει». Όλοι οι χυμοί από την πάπια και τα φρούτα θα κάνουν το στήθος ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο.
- Συνοδεύστε την πάπια με δύο είδη πουρέ. Ο χωριάτικος πουρές και ο πουρές καρότου δένουν τέλεια και δημιουργούν μια πολλή όμορφη χρωματική παλέτα στο πιάτο.
 
Top Bottom