Υλικά (για 6 άτο?α)
1 κιλό φρέσκα παντζάρια
2 ?εγάλα καρότα
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισ?ένη
1 ?έτριο άσπρο κρε??ύδι
5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1½ λίτρο ζω?ό λαχανικών
χυ?ό από 1 λε?όνι
2 κ.τ.σ. γιαούρτι ή ξινόγαλο (προαιρετικά)
Ετοι?ασία
1. Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, το κρε??ύδι και το σκόρδο ή τα κόβετε σε έναν επεξεργαστή τροφί?ων.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ?ια ?εγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε τα λαχανικά και σοτάρετε ελαφριά για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε το ζω?ό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζετε τη σούπα σε ?ια καθαρή κατσαρόλα και σιγοβράζετε πάλι ?έχρι να πιει αρκετά τα υγρά της.
4. Ανακατεύετε ?έσα στο γιαούρτι το χυ?ό λε?ονιού και σερβίρετε τη σούπα ?ε το ?είγ?α και ?ερικούς κύβους βρασ?ένων παντζαριών.