Ροή

Παντζαροσαλάτα με φέτα και αχλάδια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
g.jpg


Υλικά

4 παντζάρια
3 αχλάδια
3,5 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
10 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμμάρια φέτα
φύλλα φρέσκιας μέντας
ηλιόσπορους

Εκτέλεση

1. Βάλτε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα βάζο.
2. Ανακινείστε και προσθέστε αλατοπιπέρο.
3. Περάστε τα παντζάρια και τα αχλάδια ωμά από ένα τρίφτη ώστε να γίνουν λεπτές λωρίδες σα σπίρτα, αφού πρώτα τα ξεφλουδίσετε προσεκτικά.
4. Βάλτε τις λωρίδες σε ένα περιχύστε με το περιεχόμενο του βάζου.
5. Προσθέστε χυμό λεμονιού αν τα αχλάδια είναι πολύ γλυκά.
6. Τρίψτε τη φέτα πάνω από τη σαλάτα.
7. Βάλτε τα φύλλα της δάφνης και τους ηλιόσπορους.
8. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη.
 
Top Bottom