Πανακοτα με Τυρι Κατικι
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. γάλα φρέσκο
60 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνη (15 γρ.)
300 γρ. τυρί κατίκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
300 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
1 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένα πιπέρια (άσπρο, μαύρο, κόκκινο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας και το κατίκι. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και τ' αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
Ανακατεύουμε το μέλι με το νερό χλιαρό, προσθέτουμε τα πιπέρια και με αυτό σερβίρουμε την πανακότα.