Πανακοτα με Μαστιχα και Σαλτσα απο Μελι
600 γρ. κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
100 γρ.γαλα
2 γρ. μαστιχα
60 γρ.ζαχαρη
2 φυλλα ζελατινας
πανακοτα.Βραζουμε το γαλα και την κρεμα γαλακτος μαζι με τη μαστιχα και τη ζαχαρη.
Μολις το μειγμα αρχισει και φουσκωνει,το αποσυρουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε τα φυλλα ζελατινας,τα οποια τα εχουμε προηγουμενως μαλακωσει σε κρυο νερο.Αφηνουμε το μειγμα να κρυωσει ανακατευοντας σταδιακα.Αδειαζουμε το μειγμα σε ατομικα φορμακια η σε φορμα της αρεσκειας μας.Βαζουμε τα φορμακια στο ψυγειο τουλαχιστον 5 ωρες ωστε να κρυωσουν.Λιγο πριν σερβιρουμε ξεφορμαρουμε την κρεμα βουτωντας τη φορμα σε ζεστο νερο για λιγα δευτερολεπτα.Το γλυκο συνοδευεται με τη σως απο μελι.
Σως απο μελι.Ανακατευουμε 150γρ θυμαρισιο μελι με 50γρ χλιαρο νερο.