Areti
VIP μέλος
Πανακοτα με Φιστικι
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γρ. φρέσκο γάλα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
150 γρ. πάστα φιστικιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, και την πάστα φιστικιού. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζουμε σε ατομικά μπωλ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με σως της αρεσκείας μας.