ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρμελάδα:
2 κουτ. Ζάχαρη
2 κουτ. Ντομάτα ( αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρια)
1 φύλλο Δυόσμου
2 φύλλα Βασιλικό
1 κουτ. Ξύσμα Λεμονιού
2 μπάλες παγωτού
Για την κρέμα λεμονιού:
Βανίλια
Γάλα
Αυγά
Ξύσμα Λεμόνι
Χυμός Λεμονιού
Λίγο Lemoncello
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα υλικά της μαρμελάδας με τη σειρά που αναφέρονται. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η μαρμελάδα ( δηλ. να εξατμιστεί το νερό). Αφού πήξει, μπορούμε να την διατηρήσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σε μπολάκι ή ποτήρι Μαρτίνι βάζουμε πρώτα τη μαρμελάδα ντομάτας, από πάνω την κρέμα λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε μία μπάλα παγωτού. Κατά προτίμηση παγωτό από κατσικίσιο τυρί.
TIP: Μπορούμε να την αρωματίσουμε και με πράσινο πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά. Σε αυτήν την περίπτωση, συνοδεύει εξαιρετικά τα πικάντικα τυριά.