Areti
VIP μέλος
Υλικά
400 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φράουλες με τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 20' ανακατεύοντας τακτικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σιρόπι φράουλας.
Ρίχνετε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι τους στο μπλέντερ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και χτυπάτε για 2'-3'.Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Αδειάζετε το μείγμα σε ειδικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Ξεφορμάρετε βουτωντας τις θηκες σε ζεστο νερο για λιγα δευτερολεπτα ή περνωντας τες κατω απο τη βρύση.