Ροή

Παέγια Με Θαλασσινά

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):

500γρ ρύζι τύπου Καρολίνα
400γρ διάφορα
θαλασσινά(μύδια,κυδώνια,γαρίδες,καλαμάρι,ψάρι φρέσκο)
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές φλωρίνης σε φέτες
1 φλ. Αρακά
1κ.τ.σ.μαϊντανό
1κ.τ.γ. μπούκοβο
1κ.τ.γ.κρόκο Κοζάνης
χυμό από 1 λεμόνι
1λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τον αρακά και ρίχνουμε τον μαϊντανό, το μπούκοβο και τον κρόκο Κοζάνης. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε (αφήνουμε τα όστρακα και τις μεγάλες γαρίδες για μετά). Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε τα όστρακα και τις γαρίδες, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει για 8-10λεπτά. Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι και μαϊντανό.
 
Top Bottom