Ροή

Ντιπ με γιαούρτι και καρότα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
1 μεγάλο χοντρό καρότο ή 2 μεσαίου μεγέθους πλυμένα και καθαρισμένα

* 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

* 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες

* 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ένα κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο

* αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

* 2-3 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμονιού (ή και περισσότερο)

* για περίπου 3 1/2 φλιτζάνια

1. Τρίβουμε το καρότο.

2. Αναμειγνύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με το καρότο και τα υπόλοιπα υλικά σε μετρίου μεγέθους μπολ. Το αφήνουμε να «κάτσει» για τουλάχιστον μία ώρα πριν να το σερβίρουμε.
 
Top Bottom