Ροή

Νουγκατινα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Νουγκατινα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
240 γρ. ζάχαρη άχνη
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
240 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
9 ασπράδια αυγού (270-300 γρ.)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
700 γρ. φρέσκο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκους αυγού
80 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
Χτυπάμε το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και την ενσωματώνουμε απαλά στη μαρέγκα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 δόσεις και το απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα ή σιλπ πατ σε στρογγυλό σχήμα, διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 25-30 λεπτά περίπου.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα φύλλο μπισκότου, το καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με μπισκότο. Για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση καλύπτουμε με σαντιγί και αμύγδαλο φιλέ.

 
Top Bottom