Areti
VIP μέλος
Υλικά
1/2 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού (μπορεί να γίνει και με έτοιμο φυσικό χυμό)
6 κ. σ. ζάχαρη
4 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε με σύρμα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε 4-5 μπωλάκια.
Σερβίρουμε σκέτη ή με κανελα, μέλι ή όπως επιθυμεί ο καθένας.
Συμβουλή
Αν τα πορτοκάλια ειναι αρκετά ξινά, με αποτέλεσμα η κρέμα να βγει ξινή, μπορείτε να αναμίξετε χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού, που είναι πιο γλυκός, ή να βάλετε χυμό και νερό μαζί για να αραιώσει αν είναι ξινός. |