Υλικά
Για τη γέμιση
640 γραμμάρια τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
κανέλα
μοσχοκάρυδο
1 1/2 κούπα μέλι
1 κούπα ζάχαρη
960 γραμμάρια καρυδόψιχα, κοπανισμένη
Για τη ζύμη
480 γραμμάρια έτοιμο φύλλο
Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη μερικά λεπτά και αφαιρείτε από την εστία, όταν το σιρόπι μισοκρυώσει, προσθέτετε την καρυδόψιχα, την ψίχα ψωμιού, αρκετή κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη ζύμη
Χρησιμοποιείτε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Κόβετε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους, τους πατάτε λιγάκι να ανοίξουν σαν φυλλαράκι και βάζετε επάνω στον καθένα μια κουταλιά από το μείγμα των καρυδιών.
Τους διπλώνετε σαν βιβλιαράκι για να κλείσετε τη γέμιση μέσα και να σχηματιστούν μικρούτσικα φουσκωτά μισοφέγγαρα.
Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και για να προσδώσετε την δαντελωτή υφή. Αν δεν σταθεροποιείται η ζύμη, χρησιμοποιείτε λίγο νερό στις ακρούλες για κολλήσει.
Τοποθετείτε τα καλτσούνια σε πιατέλες και τα αφήνετε να μείνουν έτσι, χωρίς να τα ψήσετε, 1 ή 2 μέρες για να ξεραθεί το φύλλο.
Για το πασπάλισμα
Αφού ξεραθούν τα βρέχεται με ανθότυρο και τα τυλίγεται σε μπόλικη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα!