Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και βρασμένα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα ξανθή ή μαύρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
1/2 κιλό ντομάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα.
Τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
Γεμίζετε το σώμα με το μείγμα, τα ράβετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βάζετε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά ή στο φούρνο για μία περίπου ώρα.