![41411.jpg 41411.jpg](https://www.techne.gr/data/attachments/6/6647-fbb1049f97c1b485f5c07123045a4b00.jpg)
Υλικά:
600γρ φρέσκα μύδια
½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε ζαράκια
1 κτσ ρίγανη
1 λεμόνι σε φέτες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα φρέσκα μύδια. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μαραίνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί. Σκεπάζουμε με καπάκι και αχνίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ανοίξουν και να φουσκώσουν τα μύδια. Κατόπιν, ρίχνουμε την ρίγανη και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μαζί με λεμόνι σε φέτες.