Areti
VIP μέλος
Μπουτάκια κοτόπουλου καραμελωμένα
Υλικά
12 μπουτάκια κοτόπουλου
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ μέλι
4-5 κ.σ σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. μουστάρδα μαλακή
Χυμός από ½ λεμόνι
3 σκ. Σκόρδου λιωμένες
Διαδικασία
Προετοιμάζουμε μια μαρινάδα ενώνοντας σε ένα βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπουτάκια και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές , έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .τοποθετούμε τα μπουτάκια με τη μαρινάδα τους σε ταψί φούρνου και τα αφήνουμε να ψηθούν για 40 με 45 λεπτά , ενώ τα γυρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα από το ταψί.
Σερβίρουμε τα μπουτάκια ζεστά.
Υλικά
12 μπουτάκια κοτόπουλου
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ μέλι
4-5 κ.σ σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. μουστάρδα μαλακή
Χυμός από ½ λεμόνι
3 σκ. Σκόρδου λιωμένες
Διαδικασία
Προετοιμάζουμε μια μαρινάδα ενώνοντας σε ένα βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπουτάκια και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές , έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .τοποθετούμε τα μπουτάκια με τη μαρινάδα τους σε ταψί φούρνου και τα αφήνουμε να ψηθούν για 40 με 45 λεπτά , ενώ τα γυρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα από το ταψί.
Σερβίρουμε τα μπουτάκια ζεστά.