Ροή

Μπουρεκια μελιτζανας

amalia_38

VIP μέλος
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
203
Βαθμολογία
0
Points
16
Age
66
υλικα

2 μελιτζάνες φλάσκες
150 γρ. φέτα
200 γρ. μυζήθρα
3 αυγά
1 κουτ. γλ. ξερό δυόσμο
τριμμένη φρυγανιά (για πανάρισμα)
2 αυγά
αλεύρι (για πανάρισμα)
ελαιόλαδο
αλάτι&πιπέρι


εκτελεση

αρχικά αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μια ώρα στο νερό για να ξεπικρίσουν. τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες. τις αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Tip: τις αλευρώνουμε και τις βρέχουμε για να δημιουργηθεί κρούστα στο τηγάνισμα και να μην απορροφήσει πολύ λάδι.

μόλις ροδοψηθούν αρκετά και μαλακώσουν αρκετά για να τυλίγονται, τις αποσύρουμε από το τηγάνι.
φτιάχνουμε τη γέμιση:
αναμιγνύουμε τη φέτα, τη μυζήθρα,1 κουτ. γλ. ξερό δυόσμο, το πιπέρι και ένα αυγό. ανακατεύουμε καλά.
βάζουμε λίγη γέμιση ( 1 κουτ. γλ. περίπου) στην άκρη μιας φέτας μελιτζάνας και ρολάρουμε.

Tip: προσέχουμε να μην προεξέχει η γέμιση από τις άκρες ( για να μη μας χυθεί στο τηγάνισμα).

χτυπάμε σε ένα μπολ δυο αυγα. βουτάμε τα ρολάκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να πάει παντού.
τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
 
Top Bottom