Ροή

Μπουγάτσα αλμυρή

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
205 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
6 αυγά
400 γρ. γάλα

Για τη γέμιση
1/2 κιλό πικάντικη φέτα
220 γρ. μυζήθρα ανάλατη
200 γρ. γραβιέρα
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβετε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τον άνηθο και το πιπέρι. Σ' ένα ταψί στρώνετε 3-4 φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο. Στη συνέχεια απλώνετε λίγη ποσότητα από το μείγμα τυριών. Στρώνετε άλλο ένα φύλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε στρώνοντας στην επιφάνειες της μπουγάτσας 3 βουτυρωμένα φύλλα.

Χαράζετε σε κομματάκια και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε τη μπουγάτσα. Αφήνετε για 1 ώρα ν' απορροφήσει το γάλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.
 
Top Bottom