Areti
VIP μέλος
Υλικα
400 γρ. αλεύρι φαρίν απ
200 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
40 γρ. γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτελεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα. Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Το αλεύρι, το αυγό, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και την ζάχαρη άχνη , έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε για πολύ λίγο με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο μια ώρα να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 3 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκατοστών, κόβουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.