Ροή

Μπισκότα σταφίδας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Μπισκότα σταφίδας


83062.jpg


Υλικά
(για 30-40 σταφιδοπιτάκια)
2½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. χυ?ό πορτοκάλι
2 κ.τ.σ. κονιάκ
3 κ.τ.σ. ρακή
2 κ.τ.σ. ?πέικιν πάουντερ
1 κ.τ.γ. σόδα
½ κιλό σταφίδα αλεσ?ένη ή κο??ένη σε ?ικρά κο??άτια
120 γρ. καρύδια ψιλοκοπανισ?ένα
ξύσ?α από 2-3 πορτοκάλια
1 κ.τ.γ. κανελογαρίφαλα τρι??ένα
1 ½ κιλό αλεύρι
3-4 κ.τ.σ. σουσά?ι

Ετοι?ασία
1. Σε ένα ?εγάλο ?πολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυ?ό από το πορτοκάλι ?έσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, τη ρακή, το ξύσ?α πορτοκαλιού, τα καρύδια, τη σταφίδα, τα κανελογαρίφαλα και σιγά-σιγά το αλεύρι, το οποίο έχετε ανα?είξει ?ε το ?πέικιν πάουντερ.

2. ?ουλεύετε το ?είγ?α ?έχρι να πάρετε ?ια ο?οιογενή ?άζα.

3. Λαδώνετε ελαφρά 2-3 ταψιά ή στρώνετε ?ε λαδόκολλες και πλάθετε ?ικρές ?πάλες στο ?έγεθος του καρυδιού. Τοποθετείτε τις ?πάλες στα ταψιά και τις πιέζετε ελαφρά ?ε την παλά?η σας.

4. Πασπαλίζετε ?ε λίγο σουσά?ι καθε?ία και ψήνετε στους 180 βαθ?ούς για 30-35 περίπου λεπτά.
 
Top Bottom