Ροή

Μπισκότα με μαρμελάδα

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
χ.jpg



Υλικά

115 γρ.βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. αλευρι
1 πρέζα αλατι
1/2 φλυτζάνι κούπα μαρμελαδα
1/3 φλυτζάνι κούπας ζαχαρη αχνη

Εκτελεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας.Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου.
Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (προσοχή, μην το παραχτυπήσετε) Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.
Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών περίπου. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί.
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα.
Βάζετε στη κάθε λακουβίτσα 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα.
Ψήνετε τα μπισκότα για 12 - 15 λεπτα.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
 
Top Bottom