Ροή

Μπισκοτα με Μαρμελαδα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
υλικα

1 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. βούτυρο
3 φλυτζ. αλεύρι
1 αυγό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
μαρμέλαδα της αρεσκίας σας


εκτελεση

ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και πλάθουμε το μείγμα με κρύο βούτυρο. προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (ανάλογα με τη μαρμελάδα που θα επιλέξουμε). ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει.

πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο όπου βάζουμε τη μαρμελάδα.

τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180° c για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα).

προτεινόμενες γεύσεις:

ξύσμα πορτοκαλιού με μαρμελάδα βατόμουρο
ξύσμα λεμονιού με μαρμελάδα δαμάσκηνο
 
Top Bottom