Areti
VIP μέλος
υλικά :
100 γρ. καστανή ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
διαδικασία:
βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σ' ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ. ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε και πάλι. τυλίγουμε το ζυμάρι με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. κόβουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι, τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν μικρά καρύδια και τα πιέζουμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλατιά και επίπεδα.
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° c. αραδιάζουμε τα μπισκότα με κάποιαν απόσταση μεταξύ τους σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.τα μπισκότα αυτά γίνονται πολύ τραγανά. για να διατηρηθούν έτσι για πολύ καιρό, τα φυλάμε σε σκεύος που κλείνει ερμητικά.