υλικά
* (η δόση αυτή βγάζει περίπου 20 κομμάτια).
* 3,5 φλιτζάνια αλεύρι
* 1 φλιτζάνι λάδι(κατά προτίμηση κρητικό ελαιόλαδο, να παινέσουμε και την πατρίδα μας!)
* 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
* 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
* λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
* λουκούμια (μπουκίτσες κατά προτίμηση)
ετοιμασία
1. σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη και το κρασί.
2. αφού ανακατευτούν τα υλικά προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν.
3. πλάθουμε τη ζύμη.
4. παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, την πλάθουμε σε μπαλάκι, το πλαταίνουμε με την παλάμη μας, βάζουμε στη μέση ένα λουκούμι, το κλείνουμε και το πλάθουμε ξανά σε μπαλάκι (σαν ένα κουραμπιέ).
5. ψήνουμε στους 200 °c και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
η συνταγή αυτή είναι τοπική της σητείας, τα μπισκότα μοιάζουν με κουραμπιέδες και είναι πολύ νόστιμα. βέβαια προσέξτε το λάδι να μην είναι πολύ βαρύ (με πολλά οξέα)
είναι ένα πολύ ωραίο κέρασμα σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.....
* (η δόση αυτή βγάζει περίπου 20 κομμάτια).
* 3,5 φλιτζάνια αλεύρι
* 1 φλιτζάνι λάδι(κατά προτίμηση κρητικό ελαιόλαδο, να παινέσουμε και την πατρίδα μας!)
* 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
* 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
* λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
* λουκούμια (μπουκίτσες κατά προτίμηση)
ετοιμασία
1. σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη και το κρασί.
2. αφού ανακατευτούν τα υλικά προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν.
3. πλάθουμε τη ζύμη.
4. παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, την πλάθουμε σε μπαλάκι, το πλαταίνουμε με την παλάμη μας, βάζουμε στη μέση ένα λουκούμι, το κλείνουμε και το πλάθουμε ξανά σε μπαλάκι (σαν ένα κουραμπιέ).
5. ψήνουμε στους 200 °c και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
η συνταγή αυτή είναι τοπική της σητείας, τα μπισκότα μοιάζουν με κουραμπιέδες και είναι πολύ νόστιμα. βέβαια προσέξτε το λάδι να μην είναι πολύ βαρύ (με πολλά οξέα)
είναι ένα πολύ ωραίο κέρασμα σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.....