Areti
VIP μέλος
Υλικά
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι κονιάκ
100 γραμμάρια φουντούκια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο, προσθέτουμε τα φουντούκια και ξαναζυμώνουμε για να ενωθούν καλά με τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με διπλή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ησυχάσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.