Areti
VIP μέλος
Υλικά για 2 μπιφτέκια:
280 gr μοσχαρίσιος κιμάς
1 αβγό
2 κ.ς. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.ς ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
½ κ.ς μαντζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.ς ξύδι
2 κ.ς φρυγανιά τριμμένη
αλάτι-πιπέρι από το μύλο
500 gr μανιτάρια της αρεσκείας σας
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
Για την κρούστα πιπεριών:
½ κγ άσπρο, μαύρο, ροζ πιπέρι
½ κ.γ μαραθόσπορο
½ κ.γ γλυκάνισο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε δύο ομοιόμορφα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα πάχους 3 cm περίπου.
Σπάμε τα αρωματικά πιπέρια, το μαραθόσπορο, το γλυκάνισο στο multi και πασπαλίζουμε την πάνω και την κάτω επιφάνεια από το μπιφτέκι ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα .
Ανάβουμε το γκριλ ή τη σχάρα και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά να γίνουν τραγάνα εξωτερικά και ζουμερά μέσα.Παράλληλα σε ταψάκι λαδώνουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτο με τα μανιτάρια από κάτω, το μπιφτέκι από πάνω και αρωματίζουμε γύρω γύρω με το μπαλσάμικο.
280 gr μοσχαρίσιος κιμάς
1 αβγό
2 κ.ς. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.ς ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
½ κ.ς μαντζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.ς ξύδι
2 κ.ς φρυγανιά τριμμένη
αλάτι-πιπέρι από το μύλο
500 gr μανιτάρια της αρεσκείας σας
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
Για την κρούστα πιπεριών:
½ κγ άσπρο, μαύρο, ροζ πιπέρι
½ κ.γ μαραθόσπορο
½ κ.γ γλυκάνισο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε δύο ομοιόμορφα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα πάχους 3 cm περίπου.
Σπάμε τα αρωματικά πιπέρια, το μαραθόσπορο, το γλυκάνισο στο multi και πασπαλίζουμε την πάνω και την κάτω επιφάνεια από το μπιφτέκι ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα .
Ανάβουμε το γκριλ ή τη σχάρα και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά να γίνουν τραγάνα εξωτερικά και ζουμερά μέσα.Παράλληλα σε ταψάκι λαδώνουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτο με τα μανιτάρια από κάτω, το μπιφτέκι από πάνω και αρωματίζουμε γύρω γύρω με το μπαλσάμικο.